Oferta: główny księgowy

Data publikacji: 2016-07-14
Nr ref.: ZSPS.1210/35/2016
Jednostka: Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego im. J. J. Śniadeckich (Technikum Przemysłu Spożywczego, Branżowa Szkoła I stopnia Nr 8, Branżowa Szkoła II stopnia Nr 2)
Stanowisko: główny księgowy
Informacje dodatkowe: 1 etat

Zakres podstawowych czynności

  1. Prowadzenie rachunkowości i gospodarki finansowej szkoły.
  2. Wykonywanie dyspozycji środkami pieniężnymi.
  3. Dokonywanie wstępnej kontroli zgodności operacji gospodarczych i finansowych z planem finansowym.
  4. Sporządzanie planów, sprawozdań i analiz finansowych.
  5. Prowadzenie dokumentacji księgowej i jej archiwizowanie.

Wymagania obowiązkowe

  1. Obywatelstwo polskie.
  2. Posiadanie pełnej zdolności do czynności prawnych oraz korzystania z pełni praw publicznych,
  3. Brak skazania prawomocnym wyrokiem sądu za przestępstwa przeciwko mieniu, przeciwko obrotowi gospodarczemu, przeciwko działalności instytucji państwowych oraz samorządu terytorialnego, przeciwko wiarygodności dokumentów lub za przestępstwa skarbowe,
  4. Spełnianie jednego z poniższych warunków:
  • ukończenie ekonomicznych jednolitych studiów magisterskich, ekonomicznych wyższych studiów zawodowych, uzupełniających ekonomicznych studiów magisterskich lub ekonomicznych studiów podyplomowych i posiadanie co najmniej 3-letniej praktyki w księgowości,
  • ukończenie średniej, policealnej lub pomaturalnej szkoły ekonomicznej i posiadanie co najmniej 6- letniej praktyki w księgowości,
  • posiadanie wpisu do rejestru biegłych rewidentów na podstawie odrębnych przepisów,
  • posiadanie certyfikatu księgowego uprawniającego do usługowego prowadzenia ksiąg rachunkowych albo posiadanie świadectwa kwalifikacyjnego uprawniającego do usługowego prowadzenia ksiąg rachunkowych wydanego na podstawie odrębnych przepisów,

5.  Znajomość przepisów prawa z zakresu rachunkowości oraz   sprawozdawczości budżetowej.

Wymagania dodatkowe

  1. Doświadczenie w pracy w jednostkach budżetowych na stanowisku głównego księgowego lub księgowego,
  2. Biegła znajomość programów finansowych.
  3. Umiejętność dobrej organizacji pracy.
  4. Sumienność, rzetelność i terminowość.

Wymagane dokumenty

  1. List motywacyjny.
  2. Życiorys.
  3. Kserokopie dokumentów potwierdzających wykształcenie,
  4. Kserokopie potwierdzające doświadczenie zawodowe.
  5. Kserokopie dokumentów potwierdzających posiadane kwalifikacje (kursy, szkolenia, itp.),
  6. Oświadczenie kandydata o posiadaniu pełnej zdolności do czynności prawnych oraz korzystania z pełni praw publicznych,
  7. Oświadczenie kandydata o niekaralności za przestępstwa popełnione umyślnie.

Inne informacje:

Oferty można składać elektronicznie lub osobiście w sekretariacie szkoły.

Składanie ofert

Oferty, zawierające wymienione dokumenty, prosimy składać pod adresem: Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego im. J. J. Śniadeckich (Technikum Przemysłu Spożywczego, Branżowa Szkoła I stopnia Nr 8, Branżowa Szkoła II stopnia Nr 2), ul. Warzywna 19, 61-658 Poznań w terminie do 2016-09-30.

Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego im. J. J. Śniadeckich (Technikum Przemysłu Spożywczego, Branżowa Szkoła I stopnia Nr 8, Branżowa Szkoła II stopnia Nr 2) zastrzega sobie prawo do odpowiedzi tylko na wybrane oferty.

Przetwarzanie danych osobowych

Metryczka

Opis zmian: przedłużenie terminu składnia ofert (Aktualizacja)
Opublikował(a): Beata Liszyńska
Data i godzina publikacji: 2016-08-24 15:33