Kontrola: TZ-III.1711.3.2016

Sprawdzenie zasad wynagradzania w jednostce, w kontekście zakresu zadań i kwalifikacji określonych dla pracowników na poszczególnych stanowiskach pracy na bazie wybranych komórek organizacyjnych, celem sprawdzenia w szczególności, efektywnego wykonywania zadań przez ZTM, a także optymalnego wykorzystania przypisanych do mjo środków finansowych.

Rodzaj kontroli

doraźna

Data przeprowadzenia

2016-05-18

Jednostka kontrolująca

  • WYDZIAŁ TRANSPORTU I ZIELENI

Jednostka kontrolowana

Zarząd Transportu Miejskiego

Rodzaj dokumentu pokontrolnego

  • sprawozdanie

Podsumowanie

  • Wprowadzenie zmian organizacyjnych w jednostce, celem zoptymalizowania poziomu zatrudnienia, zwłaszcza poprzez rezygnację z usług Outsourcingu (pozostawienie obecnie – ze względu na zobowiązania wynikające z zawartych umów, tej formy zatrudnienia jedynie w obszarze części Kontrolerów Biletów i części Kasjerek), a także przedłożenia Prezydentowi Miasta Poznania ostatecznego schematu organizacyjnego jednostki i nowego Regulaminu organizacyjnego ZTM.
  • Aktualizację wewnętrznych przepisów ZTM m.in. Kart Stanowisk Pracy wszystkich pracowników jednostki ze szczególnym naciskiem na obowiązki i uprawnienia pracowników.
  • Optymalizację poziomu wynagrodzenia dla stanowisk o równorzędnej wadze.
  • Stosowanie się do kodeksu etyki obowiązującego w Urzędzie Miasta Poznania wprowadzonego zarządzeniem Prezydenta Miasta Poznania nr 132/2014/P z dnia 10 marca 2014 r. w sprawie zapewnienia przestrzegania i promowania zasad etycznego postępowania w Mieście Poznaniu oraz zapisami ustawy o pracownikach samorządowych, w tym w zakresie obowiązku odbycia służby przygotowawczej.
  • Udzielenie dla Dyrektora ZTM nowych pełnomocnictw (uchylenie aktualnych) dla zaciągania zobowiązań finansowych ograniczając ich zakres i kwoty.

Załączniki - dokumenty kontrolne

Metryczka

Informacja pobrana do BIP automatycznie z elektronicznego systemu zarządzania dokumentacją Urzędu Miasta Poznania.

Ostatnie pobranie danych: 2024-04-19 16:13:16.0