Oferta: referent

Data publikacji: 2014-12-01
Nr ref.: 2014/12/01/Referent
Jednostka: Zespół Szkół Gastronomicznych im. Karola Libelta (Technikum Gastronomiczne, Branżowa Szkoła I stopnia nr 3, Szkoła Policealna nr 3, Szkoła Policealna nr 3 dla Dorosłych)
Stanowisko: referent

Data rozstrzygnięcia oferty

2014-12-29

Zakres podstawowych czynności

  1. Dokonywanie operacji gotówkowych - wpłat i wypłat- na podstawie dowodów przychodowych i rozchodowych podpisanych przez osoby upoważnione, sprawdzonych pod względem merytorycznym przez dyrektora placówki oraz formalnym i rachunkowym przez głównego księgowego.
  2. Prowadzenie kasy szkoły zgodnie z obowiązującymi przepisami, w tym m.in.: przyjmowanie i rozliczanie : faktur, rachunków, zaliczek; wystawianie dowodów księgowych , sporządzanie raportów kasowych.
  3. Komputerowe  prowadzenie szczegółowej ewidencji ilościowo-wartościowej oraz ilościowej środków trwałych, pozostałych środków trwałych, wartości niematerialnych i prawnych oraz ewidencji gruntów.
  4. Prowadzenie ewidencji podatku od towarów i usług- VAT, w tym : rejestr sprzedaży i rejestr zakupów.
  5. Sporządzanie miesięcznych deklaracji VAT-7.

Wymagania obowiązkowe

  1. Wykształcenie ekonomiczne:  studia mgr,  licencjackie, minimum średnie,
  2. Co najmniej 3-letnia praktyka zawodowa,
  3. Znajomość przepisów prawa z zakresu rachunkowości i sprawozdawczości budżetowej.
  4. Obywatelstwo polskie.
  5. Pełna zdolność do czynności prawnych oraz korzystania z pełni praw publicznych.
  6. Brak prawomocnego skazania za przestępstwa: przeciwko mieniu, przeciwko obrotowi gospodarczemu, przeciwko działalności instytucji państwowych oraz samorządu terytorialnego, przeciwko wiarygodności dokumentów lub przestępstwo skarbowe.

Wymagania dodatkowe

  1. Umiejętność dobrej organizacji pracy.
  2. Znajomość przepisów ustaw: o rachunkowości,  finansach publicznych, podatku dochodowym i podatku VAT oraz znajomość przepisów oświatowych i samorządowych.
  3. Umiejętność obsługi bankowości elektronicznej.
  4. Biegła obsługa komputera- pakiet Office, znajomość programów  m.in. PŁATNIK, PABS, VULCAN.
  5. Umiejętność współpracy w zespole, komunikatywność, sumienność, odpowiedzialność, dyspozycyjność, wysoka kultura osobista, mile widziana osoba niepaląca.

Wymagane dokumenty

List motywacyjny i CV.

Kserokopie dokumentów potwierdzających wykształcenie, kwalifikacje zawodowe, kursy   i szkolenia.

Kserokopie świadectw pracy.

Oświadczenie o niekaralności, posiadaniu pełni praw publicznych i pełnej zdolności   do czynności prawnych.

Zaświadczenie lekarskie stwierdzające brak przeciwwskazań do zatrudnienia na w/w stanowisku.   

Składanie ofert:                                                                                                       Oferty, zawierające wymienione dokumenty, prosimy składać pod adresem: Zespół Szkół Gastronomicznych im. Karola Libelta, ul. Podkomorska 49, 60-326 Poznań, w zamkniętej kopercie  z dopiskiem "Dotyczy naboru na stanowisko referenta ds. ekonomicznych", w  terminie do 15.12.2014r.                                                                                                                                                                                                                                               

Inne informacje:

                                                                                                           Prosimy o dopisanie klauzuli: Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zawartych w ofercie pracy, dla potrzeb niezbędnych     do realizacji procesu rekrutacji (zgodnie z ustawą z dn. 29.08.1997r o ochronie danych osobowych - Dz.U. nr 133 poz. 883).

Dyrekcja  Zespołu Szkół Gastronomicznych  zastrzega sobie prawo do odpowiedzi tylko na wybrane oferty. Złożone dokumenty  należy odebrać osobiście w okresie do 30 dni od ogłoszenia rozstrzygnięcia konkursu.

Informacja o wyniku naboru

referent-zakończenie naboru.docx plik binarny

Przetwarzanie danych osobowych

Metryczka

Opis zmian: referent - wynik naboru (Aktualizacja)
Opublikował(a): Beata Przyborowska
Data i godzina publikacji: 2014-12-29 16:54