Oferta: referent
Data publikacji: 2014-12-01
Nr ref.: 2014/12/01/Referent
Jednostka: Zespół Szkół Gastronomicznych im. Karola Libelta (Technikum Gastronomiczne, Branżowa Szkoła I stopnia nr 3, Szkoła Policealna nr 3, Szkoła Policealna nr 3 dla Dorosłych)
Stanowisko: referent
Data rozstrzygnięcia oferty
2014-12-29
Zakres podstawowych czynności
- Dokonywanie operacji gotówkowych - wpłat i wypłat- na podstawie dowodów przychodowych i rozchodowych podpisanych przez osoby upoważnione, sprawdzonych pod względem merytorycznym przez dyrektora placówki oraz formalnym i rachunkowym przez głównego księgowego.
- Prowadzenie kasy szkoły zgodnie z obowiązującymi przepisami, w tym m.in.: przyjmowanie i rozliczanie : faktur, rachunków, zaliczek; wystawianie dowodów księgowych , sporządzanie raportów kasowych.
- Komputerowe prowadzenie szczegółowej ewidencji ilościowo-wartościowej oraz ilościowej środków trwałych, pozostałych środków trwałych, wartości niematerialnych i prawnych oraz ewidencji gruntów.
- Prowadzenie ewidencji podatku od towarów i usług- VAT, w tym : rejestr sprzedaży i rejestr zakupów.
- Sporządzanie miesięcznych deklaracji VAT-7.
Wymagania obowiązkowe
- Wykształcenie ekonomiczne: studia mgr, licencjackie, minimum średnie,
- Co najmniej 3-letnia praktyka zawodowa,
- Znajomość przepisów prawa z zakresu rachunkowości i sprawozdawczości budżetowej.
- Obywatelstwo polskie.
- Pełna zdolność do czynności prawnych oraz korzystania z pełni praw publicznych.
- Brak prawomocnego skazania za przestępstwa: przeciwko mieniu, przeciwko obrotowi gospodarczemu, przeciwko działalności instytucji państwowych oraz samorządu terytorialnego, przeciwko wiarygodności dokumentów lub przestępstwo skarbowe.
Wymagania dodatkowe
- Umiejętność dobrej organizacji pracy.
- Znajomość przepisów ustaw: o rachunkowości, finansach publicznych, podatku dochodowym i podatku VAT oraz znajomość przepisów oświatowych i samorządowych.
- Umiejętność obsługi bankowości elektronicznej.
- Biegła obsługa komputera- pakiet Office, znajomość programów m.in. PŁATNIK, PABS, VULCAN.
- Umiejętność współpracy w zespole, komunikatywność, sumienność, odpowiedzialność, dyspozycyjność, wysoka kultura osobista, mile widziana osoba niepaląca.
Wymagane dokumenty
List motywacyjny i CV.
Kserokopie dokumentów potwierdzających wykształcenie, kwalifikacje zawodowe, kursy i szkolenia.
Kserokopie świadectw pracy.
Oświadczenie o niekaralności, posiadaniu pełni praw publicznych i pełnej zdolności do czynności prawnych.
Zaświadczenie lekarskie stwierdzające brak przeciwwskazań do zatrudnienia na w/w stanowisku.
Składanie ofert: Oferty, zawierające wymienione dokumenty, prosimy składać pod adresem: Zespół Szkół Gastronomicznych im. Karola Libelta, ul. Podkomorska 49, 60-326 Poznań, w zamkniętej kopercie z dopiskiem "Dotyczy naboru na stanowisko referenta ds. ekonomicznych", w terminie do 15.12.2014r.
Inne informacje:
Prosimy o dopisanie klauzuli: Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zawartych w ofercie pracy, dla potrzeb niezbędnych do realizacji procesu rekrutacji (zgodnie z ustawą z dn. 29.08.1997r o ochronie danych osobowych - Dz.U. nr 133 poz. 883).
Dyrekcja Zespołu Szkół Gastronomicznych zastrzega sobie prawo do odpowiedzi tylko na wybrane oferty. Złożone dokumenty należy odebrać osobiście w okresie do 30 dni od ogłoszenia rozstrzygnięcia konkursu.
Informacja o wyniku naboru
referent-zakończenie naboru.docx
Przetwarzanie danych osobowych
Metryczka
Opis zmian: referent - wynik naboru (Aktualizacja)
Opublikował(a): Beata Przyborowska
Data i godzina publikacji: 2014-12-29 16:54