Oferta: główny księgowy
Data publikacji: 2016-07-14
Nr ref.: ZSPS.1210/35/2016
Jednostka: Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego im. J. J. Śniadeckich (Technikum Przemysłu Spożywczego, Branżowa Szkoła I stopnia Nr 8, Branżowa Szkoła II stopnia Nr 2)
Stanowisko: główny księgowy
Informacje dodatkowe: 1 etat
Zakres podstawowych czynności
- Prowadzenie rachunkowości i gospodarki finansowej szkoły.
- Wykonywanie dyspozycji środkami pieniężnymi.
- Dokonywanie wstępnej kontroli zgodności operacji gospodarczych i finansowych z planem finansowym.
- Sporządzanie planów, sprawozdań i analiz finansowych.
- Prowadzenie dokumentacji księgowej i jej archiwizowanie.
Wymagania obowiązkowe
- Obywatelstwo polskie.
- Posiadanie pełnej zdolności do czynności prawnych oraz korzystania z pełni praw publicznych,
- Brak skazania prawomocnym wyrokiem sądu za przestępstwa przeciwko mieniu, przeciwko obrotowi gospodarczemu, przeciwko działalności instytucji państwowych oraz samorządu terytorialnego, przeciwko wiarygodności dokumentów lub za przestępstwa skarbowe,
- Spełnianie jednego z poniższych warunków:
- ukończenie ekonomicznych jednolitych studiów magisterskich, ekonomicznych wyższych studiów zawodowych, uzupełniających ekonomicznych studiów magisterskich lub ekonomicznych studiów podyplomowych i posiadanie co najmniej 3-letniej praktyki w księgowości,
- ukończenie średniej, policealnej lub pomaturalnej szkoły ekonomicznej i posiadanie co najmniej 6- letniej praktyki w księgowości,
- posiadanie wpisu do rejestru biegłych rewidentów na podstawie odrębnych przepisów,
- posiadanie certyfikatu księgowego uprawniającego do usługowego prowadzenia ksiąg rachunkowych albo posiadanie świadectwa kwalifikacyjnego uprawniającego do usługowego prowadzenia ksiąg rachunkowych wydanego na podstawie odrębnych przepisów,
5. Znajomość przepisów prawa z zakresu rachunkowości oraz sprawozdawczości budżetowej.
Wymagania dodatkowe
- Doświadczenie w pracy w jednostkach budżetowych na stanowisku głównego księgowego lub księgowego,
- Biegła znajomość programów finansowych.
- Umiejętność dobrej organizacji pracy.
- Sumienność, rzetelność i terminowość.
Wymagane dokumenty
- List motywacyjny.
- Życiorys.
- Kserokopie dokumentów potwierdzających wykształcenie,
- Kserokopie potwierdzające doświadczenie zawodowe.
- Kserokopie dokumentów potwierdzających posiadane kwalifikacje (kursy, szkolenia, itp.),
- Oświadczenie kandydata o posiadaniu pełnej zdolności do czynności prawnych oraz korzystania z pełni praw publicznych,
- Oświadczenie kandydata o niekaralności za przestępstwa popełnione umyślnie.
Inne informacje:
Oferty można składać elektronicznie lub osobiście w sekretariacie szkoły.
Składanie ofert
Oferty, zawierające wymienione dokumenty, prosimy składać pod adresem: Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego im. J. J. Śniadeckich (Technikum Przemysłu Spożywczego, Branżowa Szkoła I stopnia Nr 8, Branżowa Szkoła II stopnia Nr 2), ul. Warzywna 19, 61-658 Poznań w terminie do 2016-09-30.
Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego im. J. J. Śniadeckich (Technikum Przemysłu Spożywczego, Branżowa Szkoła I stopnia Nr 8, Branżowa Szkoła II stopnia Nr 2) zastrzega sobie prawo do odpowiedzi tylko na wybrane oferty.
Przetwarzanie danych osobowych
Metryczka
Opis zmian: przedłużenie terminu składnia ofert (Aktualizacja)
Opublikował(a): Beata Liszyńska
Data i godzina publikacji: 2016-08-24 15:33