Zamówienie: ZP.5.341-05/10

Sygnatura zamówienia: ZP.5.341-05/10
Rodzaj zamówienia: usługi
Data wprowadzenia: 23 marca 2010
Kwota postępowania: pon. wart. z art. 11 ust. 8 PZP
Tryb postępowania: przetarg nieograniczony

Jednostka Urzędu Miasta Poznania

Poznańskie Ośrodki Sportu i Rekreacji
ul. Jana Spychalskiego 34, 61-553 Poznań
kontakt: telefon 61 835-79-00, 61 833-46-51
email: sekretariat@posir.poznan.pl

Przedmiot zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest organizacja i przeprowadzenie usług cateringowych podczas imprez organizowanych przez Oddziały POSiR w Poznaniu w roku 2010. część I - usługi cateringowe na imprezy organizowane przez Oddział Malta, 61-131 Poznań, ul. Wiankowa 3, zgodnie z opisem przedmiotu zamówienia - załącznik nr 1 do siwz, część II- usługi cateringowe na imprezy organizowane w Ośrodku Przywodnym Rataje , 61-164 Poznań, os. Piastowskie 106 A, zgodnie z opisem przedmiotu zamówienia - załącznik nr 2 do siwz, część III - usługi cateringowe na imprezy organizowane w Młodzieżowym Ośrodku Sportowym, 61-123 Poznań, ul. Gdańska 1, zgodnie z opisem przedmiotu zamówienia - załącznik nr 3 do siwz, część IV - obsługa cateringowa imprezy pn MARATON 2010, zgodnie z opisem przedmiotu zamówienia - załącznik nr 4 do siwz. Zamawiający przewiduje możliwość składania ofert częściowych. Wykonawca może złożyć ofertę na jedną, dwie, trzy lub cztery części zamówienia. Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć produkty żywnościowe świeże, przyrządzone w dniu dostawy, na bazie świeżych produktów najwyższej jakości z zachowaniem zasad bezpieczeństwa określonych normami HACCP. Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć potrawy samochodami - chłodniami spełniającymi wszelkie wymogi sanitarne dla zachowania higieny, bezpieczeństwa i świeżości potraw.Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00-6, 55.21.12.00-0, 55.32.00.00-9.

Termin wykonania zamówienia

2010-12-31

Specyfikację istotnych warunków zamówienia można odebrać w:

Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.posir.poznan.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Poznań (61-553), ul. Chwiałkowskiego 34,  lub za zaliczeniem pocztowym

w pokoju nr 106 w cenie 20 zł lub za pobraniem pocztowym.

Oferty należy składać do dnia:

31 marca 2010 do godz. 10:00 w pokoju nr 103 w

Poznań (61-553), ul. Chwiałkowskiego 34,Sekretariat- pok 10

Kontakt:

Elżbieta Różowicz

Warunki udziału w postępowaniu, ich znaczenie oraz opis sposobu dokonywania oceny ich spełniania

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • W części I zamówienia wykonawca musi posiadać zezwolenie na sprzedaż napojów alkoholowych, odpowiednie dla grupy alkoholi przewidzianych w opisie przedmiotu zamówienia dla części I, wydane na podstawie Ustawy o wychowaniu w trzeźwości i przeciwdziałaniu alkoholizmowi z 26.10.1982 r (Dz.U.07.70.473 t.j z późniejszymi zmianami)
  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

  • Zamawiający uzna warunek za spełniony jeśli : dla części I - Wykonawca wykonał w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeśli okres prowadzenia działalności jest krótszy- w tym okresie, co najmniej 2 usługi, polegające na przygotowaniu i dostarczeniu posiłków o wartości w ciągu roku nie mniejszej niż 50 000,00 zł brutto, w tym jedna o wartości minimum 10 000,00 zł dla części II - Wykonawca wykonał w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeśli okres prowadzenia działalności jest krótszy- w tym okresie, co najmniej 2 usługi, polegające na przygotowaniu i dostarczeniu posiłków o wartości w ciągu roku nie mniejszej niż 20 000,00 zł brutto, w tym jedna o wartości minimum 5 000,00 zł dla części III - Wykonawca wykonał w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeśli okres prowadzenia działalności jest krótszy- w tym okresie, co najmniej 2 usługi, polegającą na przygotowaniu i dostarczeniu posiłków o wartości nie mniejszej niż 5 000,00 zł brutto każda, dla części IV - Wykonawca wykonał w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeśli okres prowadzenia działalności jest krótszy- w tym okresie, co najmniej 2 usługi, polegające na przygotowaniu i dostarczeniu posiłków o wartości nie mniejszej niż 5 000,00 zł brutto każda.

Kryteria oceny ofert i ich znaczenie:

cena - 100%

Oświadczenia i dokumenty, które ma dostarczyć Wykonawca w celu potwierdzenia spełnienia warunków udziału w postępowaniu:

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
    • wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw lub usług w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie
  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia

Oferty częściowe

Dopuszcza się składanie ofert częściowych:

liczba części: 4.

Oferty wariantowe

Nie dopuszcza się składania ofert wariantowych.

Termin związania ofertą

29 kwietnia 2010

Data zamieszczenia ogłoszenia w BZP

23 marca 2010

Metryczka

Opis zmian: publikacja ogłoszenia (Wprowadzenie informacji)
Opublikował(a): Elżbieta Różowicz
Data i godzina publikacji: 2010-03-23 13:48